Снимка: БГНЕС
fallback

„Не исках да се стига до администрантивен акт, но се наложи,“ каза за предаването „Брюксел 1“ по BulgariaONAIR ресорният министър Десислава Танева по повод постановлението на МС, задължаващо големите търговски вериги да предлагат повече български земеделски продукти.
Oще по темата


„Имахме безплодна поне двуседмична комуникация с търговски вериги, откъдето нямаше нито инициатива, нито разбиране за ситуацията, нито предложение. Най-тъжното е, че това са и български мениджъри,” заяви министърът по повод трите най-големи вериги.

„„Мога обаче да кажа и за друга верига, чийто генерален мениджър, представете си,  не е българин, но той от 2 години работи с българските производители по модела, който ние въведохме. Но на практика трите най-големи вериги, които държат над 50% от търговията с храни в България, не приемат постановлението и не направиха нищо доброволно като мярка в хода на предварителните дебати и затова предложих административен акт,“ обясни министър Танева.
 

Кое провокира бързането? Един телефонен разговор

„Тук (в МЗХ) звъни един производител, който дори не познавам. Каза ми: Аз съм бенефициент по  ПРСР. Имам милион и половина платена субсидия. 6 млн отделно кредит за стопанството – голяма оранжерия за краставици и домати. Нито една верига не проявява интерес. Те вече имат договорени доставчици. Във веригата всичко е чуждо. А аз съм принуден да хвърля продукцията.

Целия разговор на Милена Милотинова с министър Десислава Танева вижте днес от 17.30 часа в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 3 години

Ти ли не знаеш кой ти звъни в министерството? Ти ли? Че вашите служители дори не си вдигат телефонните,а камо ли да свържат "непознат" с това недоразумение министърката.Непознат, глупости. Непознат с няколко милиона.

54

Хм

преди 3 години

Аз едно се чудя.Тази жена как пък един път не я снимахте да изглежда нормално и да сложите прилична снимка на статията?

53

Анонимен

преди 3 години

Хвърляйте - Защо не ? Цяла безименна Армия проверява контейнерите за отпадъци за хвърляна годна продукция .

fallback