Снимка: БГНЕС
fallback

Родители от цяла България чакат с нетърпение да отворят детските гради, за да могат да се върнат на работа. Но дори и да отворят, какви ще са мерките в тях? От публикация на директора на 119 училище в София станаха ясни част от правилата, по които вероятно ще се случи това, пишат от NOVA.

Не всички учители ще бъдат тествани предварително за коронавиус. Вероятно ще има нещо като тестова група, направена от здравното министерство.  Децата пък ще бъдат приемани без медицински изследвания, въпреки че не са били на градина повече от 2 месеца. Причината е, че обратното би довело до опашки пред кабинети и лаборатории и риск от заразяване. Очаква се родителите да са достатъчно съвестни и да водят само здрави деца в групите.

Ако се приеме, че ще има по 12 деца в група, а желаещите са повече, тогава е възможно градината да се посещава на смени - например седмица едните, седмица другите. Нагласата на образователното министерство е децата да бъдат по 14 в група.

Вероятно сутрешният филтър ще остане без промяна, като се връщат само деца с видими симптоми на неразположение.

В случай на констатирано заразяване, под карантина ще бъде цялата градина. Тогава в карантина ще трябва да бъде поставен и целият персонал, а твърде възможно - и  родители на децата. Но всичко това е предварителна информация и се базира на разговори на директори с образователното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

Безумие е това, умишлено излагане на учителите на зараза и смърт,!

33

Анонимен

преди 3 години

Всички деца са вече събрани на групички по паркове и градини, играят си заедно което е най-естественото състояние за тях! Тука някакви си дето не се знае дали знаят какво е дете реват и се късат детските градини да не отваряли. Ами как ще се издържа главния мафиот на държавата ако не работят хората? То всичко е свързано - тези родители на деца трябва да изкарат най-напред за цялата номенклатура герберастка, че и за тях и децата им да остане! Вие си скимтете ама няма да е вашата!

32

уууууу

преди 3 години

безумие. Мерки, писани от ***, които никога не са влизали в детска градина. Всеки заболял учител после да съди държавата за умишлено излагане на риск!

fallback