Снимка: Dnes.bg
fallback

Българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, след завръщането си в страната ще трябва да останат в 14-дневна карантина. Това предупреди министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на обсъжданията в парламентарната правна комисия на промените в Закона за здравето.

Ангелкова припомни, че ситуацията е изключително динамична и все още се очакват указанията на Европейската комисия за въвеждането на единни здравни стандарти.

Oще по темата
"Най-важното в момента е проследяването на разпространението на коронавируса, за да се прецени как ще се отворят границите за туристите", каза министърът и призова българите да изберат родните курорти.

Ангелкова разговаря и с представители на Обединение "Бъдеще за туризма" и ги запозна с предложените от Министерството на туризма законодателни промени за подкрепа на бранша.

Сред тях е предложението да се удължи до 12 месеца срокът за възстановяване от туроператори на суми на туристите заради неосъществени при кризата ваканции и почивки. Идеята бе подкрепена от представителите на обединението, в което участват туроператори, туристически агенти, собственици на места за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи.

По-рано премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш у нас. По време на разговора са били обсъдени прилагащите се противоепидемични мерки в сектора във връзка с разпространението на COVID-19.
 
Представителите на ресторантьорите и хотелиерите са изложили своите виждания и предложения за функционирането на заведенията в условията на пандемия. По време на срещата са били дискутирани и допълнителни мерки в подкрепа на сектора у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

Ангелко Николинков

преди 3 години

Дано останеш самичка по българките курорти. Камило проклет.

176

Анонимен

преди 3 години

Абе вие луди ли сте каква карантина сле почивка в Гърция или Турция аиде ХАСМО КАРИДИС

175

абсурд

преди 3 години

На това му се вика изплащане на грехове

fallback