Снимка: БГНЕС
fallback

Спад с 18.1% има при оборота в търговията на дребно спрямо предходния месец, по предварителни данни на НСИ. Спрямо същия месец на предходната година намалението е с 14.6%.

През март 2020 г. е регистриран спад на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 36.7%, и в търговията на дребно с нехранителни стоки - с 25.6%.

Увеличение на оборота е регистрирано при хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.9%.

Най-голям спад е отчетен в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 66.5%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 41.3%, и с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 28.7%.

Увеличение на оборота е регистрирано при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 1.9%.

През март 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г. оборотът намалява при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 37.1%) и при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 18.8%).

Увеличение е отчетено при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 3.4%).

Спрямо година по-рано ръст има при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 14.4%, и при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.0%.

По-значителен спад е регистриран при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 63.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 40.4%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 19.8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Мърморенето е национален спорт. Не виждаш ли как се надпреварват в коментарите кой ще измисли най- оригинално мърморене. Вторият ни национален спорт е даването на акъл, за което също се съзтезават в коментарите.

15

Интер.....

преди 3 години

Пак мърморене. А какво искате?Цените на телевизорите да паднат до 20лв. парчето? Отново ще се мрънкя, че не са без пари,като във Венецуела.Питайте Мадуро как стават тези работи преди годинка.Той ще ви светне.

14

Анонимен

преди 3 години

До 5Зависи от това кой коли парички има :) Аз лично давам кредити и скоро ще обирам къшички .. хииихии ;)

fallback