Снимка: БГНЕС

Все повече българи срещат трудности да се върнат в страните, където работят заради извънредното положение и наложените в тях мерки.

В различни селища на Смолянска област има хора, които работят в Испания, Англия, Германия и други страни в Западна Европа.

Още по темата
Емигранти от девинското село Стоманово, трудещи се в Германия, заявиха пред БНР, че вече два пъти са връщани от границата.

Мирослав Илиев се е върнал в България, за да си смени личните документи, малко преди да бъде обявено извънредното положение. Неговата майка Гина се е завърнала седмица преди него.

Стигат до границата с кола, която е с немска регистрация, но не ги пускат да излязат от България. Категорично им отказали, въпреки че имат адресна регистрация в Хановер.
 
На границата представили декларация от фирмата-работодател, но и това не помогнало.

Заради извънредното положение е останал в Стоманово и младеж, който от 5-годишен живее с родителите си в Испания, където работят и още 120 души от селото.

Пресен е случаят със 70 наши сънародници, които бяха върнати от Франция, след като прекараха няколко дни на летище "Шарл дьо Гол". Те заведоха и иск срещу властите.

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 1 година

значи българите могат да слагат карантини на всеки влязал от чужбина за по 2 седмици и да не пускат чужденци в страната си , а като идат в чужбина и им били отказвали да ги пускат да работят веднага защото..? много са специални и велики ли?

97

Анонимен

преди 1 година

мъжът ми е механик на кораб,в морето е от 4 месеца,има моряци от 6-7 месеца .казали са им за сега няма смени.та ,те ще се побъркат на работа по 8 месеца...море море..и как ще се върнат някога?представям си ако кацнат във Франция сигурно вериги ще им сложат и карцер на летището.

96

Анонимен

преди 1 година

Естествено, че ще откажат достъп в условията на тази пандемия.
Безработицата там също ще е основание да не искат чужденците.

Каквото беше вече свърши.