Снимка: БГНЕС

Все повече родители настояват за отваряне на детските градини, защото трябва да се върнат на работа след изтичане на извънредното положение. Резултатите от анкета в социалната мрежа показва, че 70% от родителите биха пуснали децата си на градина веднага. В допитването са участвали над 21 000 родители от цялата страна.

Родителите настояват за ясни правила при отварянето на забавачките, обясни Антония Кенова от Комитета за качествена и иновативна образователна система. Тя поясни, че писмото е изпратено до Министерския съвет.

„Искаме да видим план как биха отворили детските ни градини... След всичко изговорено ще се окаже, че нямаме условия да отворим и за две деца“, каза тя пред БНР.

От Комитета настояват за три становища на епидемиолози какви биха били рисковете за персонала и децата в градините.

Столична община е готова да реагира, ако министърът на здравеопазването или министърът на образованието решат, че това е възможно.

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, по препоръка на Националния оперативен щаб, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени.
 

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 2 години

Персонала ако го е страх да си търси друга работа.Мен ме е страх и не работа като миньор примерно.

118

Анонимен

преди 2 години

Отворете градините и хората да могат да работят .Който го е страх и може да си го позволи да си държи детето в изолация. Ами децата които ползват ресурсни учители със специална необходимост .

117

Анонимен

преди 2 години

Не вярвам нито на учителите, нито на родителите, които са още по заблудени.Ти им казваш на родителите истината в прав текст, но те не искат да я проумеят.