В часовете преди обяд на Женския пазар в София беше пълно с хора, които искат да пазаруват, въпреки лошото време, предаде репортер на Bulgaria ON AIR
 
По традиция на Гергьовден агнешкото месо е основното ястие на трапезата. Има ли начин да установим, че месото е българско производство и какви са цените тази година?
 
"Най-важното е да знаят хората как да различават прясното от замразеното. Когато месото е замразявано, се изтича вода, почернява. Когато е прясно, седи розово и самите кокали изглеждат по-свежи. Малко по-скъпо е, защото няма внос. С 1-2 лв. е цената нагоре. Плешката вървеше от 14 до 15 лв., бутчето от 16 до 17 лв.", обясни един от търговците. 
 
Предприети са противоепидемични мерки и на Женския пазар. Хората трябва да са на 2 метра разстояние един от друг и е задължително да носят маски. Допускат се определен брой хора. 
 
Потребителите и търговците не откриват сериозна разлика в цените на зеленчуците.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase