Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

ЕС мобилизира много бързо пакет от 3.3 млрд. евро в подкрепа на здравните системи на Западните Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов след участието си в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Тя се проведе с видеоконферентна връзка с фокус върху подкрепата на ЕС за Западните Балкани за справяне със здравните и икономически последици от COVID-19.

Oще по темата
В приетата декларация е записано още, че мащабът на кризата изисква единство и солидарност.

За нуждите на социално-икономическо възстановяване пакетът е от макрофинансова помощ в размер 730 млн. евро и 1,7 млрд. евро помощ от Европейската инвестиционна банка за проекти.

Много път имат да извървят, но радостната новина е, че с колегите се съгласихме и им дадохме път, каза той по повод пътя към ЕС на Северна Македония и Албания.

Борисов посочи, че ЕС напълно подкрепя добросъседството с осезаеми резултати и прочете, че това е също точка в декларацията.

Имаше недопустими за нас изказвания, особено ме заболя за това, че България е фашистка държава, не е спасила македонските, а само българските евреи, това е гавра, подчерта премиерът.

Борисов призова в Северна Македония да си водят предизборната кампания, но не за наша сметка.

По отношение на кризата с коронавируса, той заяви, че пандемията не е приключила и подчерта, че няма мярка, която да не е направена от страната ни.

Това, което в другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени от първия ден, коментира Борисов.

Той беше категоричен, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени и така са препоръчали от Щаба.

Премиерът заяви, че е ядосан на сезонните работници, които стана ясно, че са отпътували за Франция и сега се жалват, че имат проблем с френските власти.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

ШМАТКА

преди 4 години

Ще, ще ес да даде пари, ама друг път на братята от западните балкани дето ти са толкова мили. Изгоряли са му въшките на еса за толкова милите ти зап балкани!

118

дедо от село

преди 4 години

До Нищо ново под слънце Нищо дядовото на света има и хора, които знаят какво да правят оттук нататък.

117

Гневен

преди 4 години

До 1 Една голяма част от БЪЛГАРИТЕ живеят под прага на бедността,а Борисов се радва на парите за Западните Балкани!? Повече от сигурно е,че той първи ще хариже пари във въпросния фонд,нищо че здравната система в БЪЛГАРИЯ е в клинична кома,че хора умират без лекарства и достъп до лечение,което немогат да си платят.Но той изобщо не се интересува от народа ни,единствено важно за него е потупването по гърба от господарите му!!!

fallback