Снимка: БГНЕС

Не искам да коментирам тезата на защитата на Кристиан Николов, но не е коректно адвокатите да разколебават обвинението. Аз гарантирам, че всички процесуално следствени действия са законосъобразни и няма монтаж на записите на катастрофата, при която загина Милен Цветков. Има и свидетелски показания, които сочат, че Кристиан е шофирал колата. Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев в интервю за предаването "120 минути" по bTV.

Още по темата

"Екипът в СДВР, който се занимаваше с установяване движението на въпросния автомобил, предизвикал катастрофата, е иззел записи от всички камери в района. След тежкия пътен инцидент, екипите на СДВР незабавно посетиха самото местопроизшествие и го обезпечиха с оглед събиране на абсолютно всички веществени доказателства, които да обезпечат едно бъдещо наказателно производство", обясни Хаджиев. Той допълни, че от данните, които са налични по досъдебното производство става ясно, че към момента на ПТП-то Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов приятелката на обвиняемия - Симона Цветкова, са спътници на Кристиан.

"Има информация, че Георги Иванов е напуснал местопроизшествието. Не са взети проби за наркотици на Симона и Георги, но не е нужно, защото е ясно кой е шофирал. Няма как човек, употребил толкова наркотици наведнъж да бъде адекватен на пътя", каза още директорът на СДВР.

Адвокат Марковски: Кристиан Николов няма право на съкратено следствие

Ст. комисар Георги Хаджийски коментира и темата с побоя над журналиста Слави Ангелов, като заяви, че още тогава е станало ясно, благодарение на иззетите записи от камери, че нападателите са трима.

"Нападението е било извършено във връзка с професията на потърпевшия. Поискахме статии от последните 2 години от вестник "168 часа", чийто главен редактор е журналиста", посочи той. По думите на Хаджийски това е с цел да се разбере кой материал е провокирал нападението.

"Беше проследен пътят на нападателите и ключово беше, че се взеха веществени доказателства, които допринесоха за разкритието на нападателите. Задържаната група има участие в доста побои. Въпросът кой е бил поръчителя е много сложен. Има информация, която за момента не мога да коментирам", каза още директорът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase