fallback

Общ преглед
Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан започна в условията на пандемия.

Джамиите у нас са отворени за Рамазана през целия ден, но може да се влиза поединично. След това се прави дезинфекция, обясни Джелал Фаик, главен секретар на Главното мюфтийство.
Oще по темата


Отменят се колективните вечерни молитви в джамиите, както и традиционните споделени трапези „ифтар“, които се провеждат по залез слънце с благотворителна цел.

Раздаването на храна на нуждаещите се ще става с пакети в съответствие със здравните препоръки.

Масовите молитви в джамиите бяха забранени със заповед на Главното мюфтийство още преди месец, заради разпространението на заразата.

Междувременно влизането в България на лица и превозни средства, идващи от Турция, беше забранено от тази нощ със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии. Забраната важи до неделя вечерта. Целта е да се попречи на влизането от Южната ни съседка на хора с двойно гражданство, които идват у нас, за да посетят близките си по случай началото на месец Рамазан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Левский

преди 4 години

Започна свещеният месец и за волжките българи които са мюсюлмани.

7

Атила

преди 4 години

Дано да забранят и пеенето по 5 пъти на ден на арабски. Български етнически турски (уж).

6

дядо от село

преди 4 години

Излязоха по разумни от нас християните.И няма мрънкане,няма драми.А при нас,за Великден,беше истерия.И поповете,не подкрепиха мерките за социално дистанциране.

fallback