Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

13 медици от "Свети Иван Рилски" са с доказан Covid-19. Каква е причината?

Около 15% от заразените са лекарски екипи, това е неизбежно, никой лекар в света не може да бъде обвинен. В случая с болница "Св. Иван Рилски" става дума за пациент, постъпил за редовно лечение. В хода на изследването, по време на приемането, той приема медикаменти и се установява, че е с Ковид-19. Това каза за "Денят ON AIR" неврохирургът в болница "Св. Иван Рилски" доц. Васил Каракостов.

Той твърди, че на пациента са направени два бързи теста. Позитивният PCR тест налoжил той да бъде изолиран.

"Ползват се тестове каквито и в САЩ. Тестовете все повече и по-масово се употребяват. Отделението ще бъде отворено в понеделник", допълни лекарят за Bulgaria ON AIR.

През клиниката по онкохематология месечно преминават по 1000-1300 пациенти.

"Не виждам да има немарливо отношение. Една болница може да бъде изолирана, ако бъде затворена. Никъде на челото на пациентите на пише Ковид-19, тези болни трябва да бъдат лекувани. Смятам, че за нашата болница е изключено да бъде поставена под карантина. Болестта е агресивна", допълни неврохирургът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Кики.

7

Анонимен

преди 4 години

Защо питате кой?Питайте дали е хубаво. Май не е. Обаче доста хора искат да отпаднат мерките,т.е. да няма отделни коронаотделения.При това и без друго имаме дефицит на медицински персонал. Работят на няколко места. Пример-Видин. Така е и в Русия.

6

Анонимен

преди 4 години

Хайде сегаКой да отиде в болница?Здравите?

fallback