Снимка: БГНЕС
fallback

Днес започва месеца Рамадан за мюсюлманите, но в условията на пандемия, храмовете ще останат затворени. Щабът за борба с коронавируса препоръчва да се избягват и големите семейсни събирания.

"Във връзка с мюсюлманските празници в България, Главно мюфтийство издаде заповед и се затварят храмовете, самите молитви ще се предават по интернет, няма да има посещения", обяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба.

"Събирането на големи вечери и фамилии се препоръчва да бъде в тесен кръг. Ифтар – или раздаването на храни, да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещите се. Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция, с редовни линии, ще призовем МЗ и МВнР да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания в този период, добави Мутафчийски. Турция се намира в тежко състояние по отношение на заболяването, каза още той. Постепенно се възстановяват някои от полетите в Европа", добави Мутафчийски

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

До До 4/6/13/14Законът е такъв Тия хора бяха насилствено изгонени от БГ от престъпният комунистичски режим Те не са губили българското си гражданство , зелените им паспорти още се съхраняват в Паспортна служба - лично съм ги виждал

14

До 4/6/13/14

преди 4 години

Всъщност вече ги пускат май. Вчера чух, че е пристигнала група от 20 души, събрали подписи май и са пуснали автобус за тях, нали имат двойно гражданство. За съжаление, в Кърджалийско и Хасковско раздават БГ гражданство като топъл хляб. Бебета, които не са родени в България, хора, които не знаят грам български, получават гражданство и това го казвам като човек, чийто родители се определят за турци.

13

някой

преди 4 години

До ДА 4Турция е блокирана.Не могат да излизат от къщи няколко дена. Не мисля, че е възможно да пътуват, особен през граница.

fallback