Снимка: БГНЕС

Инициатива "Българско лято 2020" предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него е време целият ни народ да се обърне към българската земя и продукти, към българската природа и курорти.

Още по темата
Селското стопанство и туризмът – това са два от ключовите за икономиката ни сектори, които могат да изведат България напред, убеден е Каракачанов.

Днес, когато границите са затворени и когато самите ние в наложените ограничения се учим да ценим по-високо и свободата, и дома, и семейството - днес е време да оценим възможността ние самите да си помогнем, за да ни помогне и Бог, заявява вицепремиерът, цитиран от МО.

По думите му смисълът на "Българско лято 2020" е да подкрепим самите себе си.

Това лято голямото предизвикателство ще бъде привличането на български клиенти, а голямата печалба ще бъде тяхното доверие, призовава Каракачанов туристическия ни бранш.

"Днес е времето туроператори, собственици на хотели и ресторанти, арендатори на плажове и предлагащите услуги по нашето Черноморие и по българските планини да вдигнат нивото на туристическия продукт и да дадат най-добрите условия за българите. Днес не може да разчитате на чужденци – те ще си останат в своите страни.
Днес е време да се обърнете към българите! Дайте най-доброто на българите!", апелира вицепремиерът.

Вместо да пътуват към съседни и по-далечни страни – предложете им най-атрактивните цени и най-качествените услуги, казва още той.
 
Според него работещата солидарност е за сметка на вносните продукти, да се предлагат най-вече качественото българско производство: български месни и млечни продукти, български вина, български плодове и зеленчуци.

Време да се създадат специални туристически пакети: от българи - за българи! Работеща солидарност - първо за гражданите на България, настоява той.

В тази връзка Каракачанов смята да потърси срещи и разговори с браншови организации в областта на туризма и на селското стопанство, "за да можем заедно и без бавене да осигурим съдействие там, където можем да постигнем бърз ефект във времето на тази криза".

Той заявява, че "Българско лято 2020" е отворена инициатива за участие на всеки българин, на всяка българска фирма, на всяка българска отраслова организация в областта на селското стопанство, туризма и съпътстващите ги сектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase