Снимка: Pixabay
fallback
От днес всички планови детски консултации и задължителни имунизации, както и женски консултации  се възобновяват. 
 
Децата няма да се тестват за COVID-19 преди ваксиналните инжекции, заяви главният здравен инспетор доц. Ангел Кунчев.
 
"Дали детето е здраво, или не, се преценява от личния лекар на база на клиничните симптоми. Ако то няма никакви клинични симптоми, не е необходимо да се прави нищо повече. Виждате какъв е процентът на децата, особено в ниските възрасти при положителните. Както навсякъде по света той е изключително нисък", допълни Кунчев.
 
Във вторник и четвъртък ще се извършват детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации. В посочените дни личните лекари няма да обслужват други лица от своите пациентски листи, съобщават от Министерство на здравеопазването. 
 
Всички прегледи и имунизации ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час. Целта е да се избегне струпването на хора пред лекарските кабинети.
 
Това е задължително и за провеждането на женските консултации и за осъществяването на медицинските прегледи и консултации в диагностично-косултативните центрове и медицинските центрове.
 
От днес поетапно ще бъдат възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност като първоначално ще бъдат приемани най-належащите случаи, посочват в заповедта си от ведомството

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

D

преди 4 години

Няма ваксина за Ковид и се изолираме, за да се спасим. След като сме в изолация как се предполага, че останалите болести ще се завърнат и бързат с тези ваксини точно сега?? Друга е причина, н ее от страха за връщането на страшни болести.

20

Анонимен

преди 4 години

А защо не възобновят пробата Манту за туберкулоза на 17г възраст и последващо съобразно изискванията поставяне на ваксина БЦЖ -на тази възраст преди 2 години премахнаха тестването с Манту -въобще нямам думи

19

Анонимен

преди 4 години

Ще изтече срока на раздадените ваксини това им е грижата

fallback