Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Видяха се наистина добрите резултати от тези мерки, които до момента се въведоха. Аз благодаря на всички сънародници за тези усилия, които полагат. Страшното е да не се успокоим, каза д-р Асен Меджидиев, председател на Управителния съвет на Столична лекарска колегия.

Хубавото време изкара хората по паркове и градинки. Според д-р Меджидиев това е много погрешна тактика и може да доведе до взрив, с който положените усилия да отидат на вятъра. Спазвайки карантината, всеки един от нас помага на лекарите, на медицинските сестри, на семейството си, да се справим с коронавируса.

Още по темата

"Системата показа, че е подготвена. Това, което се постигна - плавното покачване на заразените, предпазва системата ни от цайтнот", посочи пред БНТ д-р Меджидиев.

Готовността я има и организацията е много добре направена, смята той. В момента почти всикчи структури са работещи. В София са разкрити нови отделения за лечение на COVID-19. Персоналът е подготвен и е в очакване.

"Мечтата на всички е този персонал да остане подготвен и леглата да останат празни. За това изключителни усилия трябва да положим. Единственото и най-сигурно решение в момента е социалната изолация и предпазните средства", смята шефът на Столичната лекарска колегия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase