Снимка: БГНЕС
fallback

На днешната дата, 12-ти април, светът чества Международния ден на авиацията и космонавтиката. В тези смутни времена, когато всички трябва да сме изолирани едни от други, никой не знае по-добре как да се справи с това от космонавтите.

Начало на пилотираната космонавтика дава полетът на съветския космонавт Юрий Гагарин през 1961 година.

"В дните на социална изолация трябва да вменим на най-близките си стоицизъм, самодисциплина и оптимизъм – все качества, характерни за летателната професия", каза първият български космонавт Георги Иванов във видеообръщение във Facebook.

"59 години след историческия полет на Юрий Гагарин моите колеги астронавти и космонавти живеят и работят по шест месеца на Международната космическа станция, а има и такива, които работиха в Космоса повече от една година. Най-сърдечно ги поздравявам в това нелеко време не само за България, но и за целия свят на социална изолация", заявява Георги Иванов и отправя пожелание за стоицизъм, самодисциплина и оптимизъм – все качества характерни за нашата летателна професия, които сега трябва да вменим и на най-близките си хора, с които заедно да останем вкъщи.

"Зная, че много деца и младежи мечтаят за авиацията и Космоса. Млади приятели, не се отказвайте от своите мечти, борете се за тяхното осъществяване и помнете, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му", споделя Георги Иванов и продължава с думите си към младите: "Радостното е, че от тази Висшето военно училище "Георги Бенковски" отваря врати и ще приеме курсанти. Това е добър старт за осъществяване на вашите мечти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Един достоен и високо морален човек, МЪЖ от старото поколение- мъж с осанка, принципи и смелост!(каквито качества много липсват на съвременните мъжлета, но нека се учат).Който има честта да го познава,знае за какво говоря! Най-вече говорят делата му. Бъдете здрав, г-н Иванов! България Ви помни!

16

vlady

преди 4 години

До руски противоречияКорольов се е увлякъл от идея за управляема ракета и въпреки неблагоприятните резултати от стендовите изпитания на своя глава е построил опитен образец и е провел изпитания, при които загиват двама души, ранени са тежко четирима и са нанесени сериозни материални щети. За проявеното лекомислие е заслужил присъда.

15

руски противоречия

преди 4 години

На днешния ден следователите от НКВД Шестаков и Биков пребиват и потрошават костите на Сергей Корольов след което се изпикават върху лицето му и го захвърлят в бараката с тифозно болните. След време този човек създава ракетата с която лети Гагарин, а генерал Шестаков се гордее с първия космонафт. Запитан дали познава Корольов, генерал Шестаков казва че ни си спомня за затворник с такова име. Та такава е цялата история на т.н. велика Русия.

fallback