Снимка: БГНЕС
fallback

Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително от утре, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Такова нареждане дава здравният министър със своя заповед, която е в сила от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г., включително.

Oще по темата
Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.).

Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

947

Анонимен

преди 4 години

Комунистите казаха и заповядаха с маски ! Ще изпълняваш

946

Гротеска

преди 4 години

Смешно е комунистите как пищят от това,че не могат да пътуват,рестрикции по магазините,ограничена им била свободата,не можело да гледат английски и испански футбол...Еми да си припомнят поне малко положението при Тошово време.Според мен трябва да им пускат и телевизия само по 3-4 часа и то пленуми от парламента!А ток през 2 часа!

945

Анонимус Булгарикус

преди 4 години

Носенето на маски става задължително от 12 април. Така и така е ден на космонавтиката не може ли направо със скафандри?

fallback