Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да коментира критиките на президента Румен Радев в кризата с пандемията. Той обаче призна, че е трябвало да продължим уверено пътя към еврозоната.

"Това е вероломно нападение, не е протегната ръка", категоричен беше той по повод репликите, че не сме били готови за кризата.

Oще по темата
"Той (Румен Радев - бел. ред.) вчера даде ли ви една идея, попита премиерът и заяви, че нито иска да чува, нито да коментира казаното и въпроси по него. Не сте прави, когато някой напада и удря, да казвате "двама се бият", подчерта Борисов.

Сравняват ме със Сингапур, с Германия, с най-подредените държави в света, ядоса се премиерът. По думите му милион пъти някой да повтори - масово тестуване, никоя държава няма тестове. Премиерът каза, че е възложил да се възобнови работата на Института по микробиология, за да си правим тестове у нас.

Той даде да се разбере, че няма да се отказваме от членство в еврозоната, защото държавите, които са там, ще разполагат с огромни средства, а останалите ще теглят дългове с големи лихви, но че именно затова е трябвало да продължим с действията.

Премиерът коментира, че дълг ще изтеглим, ако свършат парите от резерва, които са над 10 млрд. Тази криза е страховита. Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята на еврозоната. Трилиони ЕЦБ отпуска за борба и възстановяване, но за кои държави, посочи той.

Борисов изрази надежда да наваксаме до края на април заради това, че сме били финансово дисциплинирани. "Има само едно условие да изпълним, работи се по него и да си кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но решихме да сме по-бавни, за да убедим по-бързо хората", коментира той.

Самотни майки, за хора, които нямат доходи, сме заделили няколко десетки милиона, каза премиерът и уточни, че се работи по такава схема.

Движението на транспорта се подобри във времето на коронавируса, каза Борисов по повод транспортните коридори.

Той посети фирма за производство на маски и заяви, че на такива бизнеси се отваря възможност да работят, включително за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

465

проф.вбесилка радева

преди 4 години

Значи този човек борисов е много *** и аз не мога да го понасям още от преди, за това му избрахме президент от фейсбукито, да му е звучно името, пък ние откъде да знаем как изглежда и че и той бил немалко ***, но като чуе за самолети и се успокоява, начи ше ви правим всичките пилоти

464

Кьормеков

преди 4 години

Всички институции без изключение, нон- стоп по давлението на Борисов,злословят *** по адрес на президента Радев.Представете си,в каква държава живеем!?Един не до там образован индивид,"разплаква" майката на всеки който му се противопостави.Ако си натикал държавата в дъното на дъното на "помийната" яма,ако имаш чувство за неудобство,ти трябва буквално да се покриеш!Почти всички важни средства за масово заблуждение,са на яслата герберска,която се пълни от обърканите нашенци.

463

Все му нещо пречи

преди 4 години

На калпав футболист и топката му пречи...

fallback