Снимка: БГНЕС
fallback

Земеделският министър Десислава Танева заяви категорично, че ще бъде въведено задължение веригите да предлагат местна регионална продукция на потребителя.

Срещу проектодокумента, който предвижда това да става на поне 50% от търговската площ, вчера излязоха от Сдружението за модерна търговия.

Oще по темата
"В това няма вмешателство в досегашните им канали за доставки, това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници за народа", каза Танева на брифинга в МС, наричайки становището манипулация.

"В тези условия на криза може пенсионер с 240 лв. да ги дари, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговски оператор да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му", заяви Танева. По текста се работи в момента редакционно, информира тя.

Министърът увери, че имаме всичко за Великденската трапеза - българско производство.

Има производство на агнешко, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление, взели сме всички мерки до пазара да стигне прясно месо, каза Танева. 64 са кланиците у нас, подкрепата е 7 лв. на агне, информира министърът.

Ще бъдат предоставени списъци кои от тях ще предлагат месо.

Танева апелира земеделските произодители да бъдат активни и да заявяват в Бюрата по труда необходимия им персонал. Тя информира и за конкретни мерки в подкрепа на земеделието.

ДФЗ е осигурил с решение 30 млн. лв., 5 млн. за нисколихвени заеми, бенефициенти на които са производители на плодове и зеленчуци. Ще се удължи срокът на договорите за помощта за инвестиции в растениевъдство и животновъдство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

Я, па Я

преди 4 години

Бас ловя, че веригите ще направят каквото им се казва и даже ще се усмихват. Печалбите са им такива, че дори да намалеят на половина пак ще са много на печалба. Тези които го играят твърдо ще бъдат ревизирана, далаверите им ще бъдат изкарани на светло и ще се запознаят лично с каскета. Заплахите им със съд няма да минат и недоволните ще трябва да се изнасят от БГ. Естествено веднага ще се намери кой да им изкупи бизнеса на безценица. Никой не може да се бори с държавата, ако държавата е решила..

209

Я, па Я

преди 4 години

Веригите са за удряне и то здраво. А цените на родното са по високи защото една *** комунистическа снаха се съгласи да влезем в ЕС без субсидии за българското земеделие. Докато на запад всичко се субсидира. А за нас има забрана да субсидираме. Така, че при равни условия няма начин чуждото да е по евтино. А веригите ще бъдат ударени заради пакета Макрон. Борисов им каза "Бизнес за бизнес". Има доста начини да ги накарат да работят в полза на БГ или да си ходят. Оцелели сме хилядолетия без...

208

1

преди 4 години

Бг земеделието е съсипано вече тотално. От години се лансират само едри зърнопроизводители (разбирайте наши хора). Чрез заеми от банки и еврофондове си накупиха техника и разбира се луксозни коли и вили...Качествената продукция се изнася... другите отрасли, като зеленчукопроизводство, овощарство, животновъдство се унищожават и мисля, че вече са тотално разбити! И сега ми разправя "врели не кипели" калинката-миистър! Магазините и виновни! Ще ги задължавала да са с 50% бг стока - т.е. брашно :)

fallback