fallback

Общ преглед

Продължават дългите опашки пред Бюрата по труда в София, видя репортер на Dnes.bg.

Oще по темата
Още от сутринта десетки се наредиха пред Бюрото по труда в Младост, като образуваха дълга опашка. Хората чакат търпеливо реда си, като спазват необходимата дистанция и масово са с маски.

В същото време се появи информация, че служителите в бюрата напускат заради примитивната организация на работа, огромните опашки и ежедневните скандали.

Малко по-рано днес президентът на КНСБ Пламен Димитров отчете, че от началото на седмицата новорегистрираните безработни са над 6 500. По данни на синдиката около 330 000 ще станат регистрираните безработни до края на годината, като една голяма част от тях ще бъдат с право за минимални обезщетения.

Надеждите са, че след края на ограниченията заради коронавируса част от безработните ще бъдат върнати отново на работа от своите работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

скръб са там

преди 4 години

Аз съм се записвал в БТ 2 пъти. Първият през 2002ра-тогава не ми намериха работа и се преквалифицирах сам. Тази година 2ри път. Служителките се лутаха, искаха да търся Булстат-и на стари фирми от моя телефон, обясняваха ми, че няма смисъл да се записвам, два-три пъти "нямаше връзка с интернет", да съм отидел друг път и т.н. Мисля, че това не е никакъв посредник за търсене на работа, а една излишна служба за помощите при безработица. Спокойно могат да ги изплащат и без тях(Бюрото по труда).

47

До 46

преди 4 години

Съзнавал ли, че казваш, че средната заплата в България е примерно 5000-6000 лева или 10000 лева? Според последните публични данни на НАП има 39500 човека с средномесечен доход над 5000 лева. Доход е не само заплата.

46

до 45

преди 4 години

И какво по-точно е станало?! Масовият добре платен човек, работещ интелектуална работа, не е докоснат от кризата. Изритаха група сервитьори, арматуристи и подобни нулево квалифицирани. Една друга подобна групичка се върна с подвита опашка, изритана от ЕС, защото трудът й е заменим от всеки и като хора са ненужни. Всеки би ги заменил. А интелигентния човек няма кой да го замени толкова лесно. По-страшното е в Германия и САЩ какво става, а не някакви си сервитьори как са на улицата. Дреме ми.

fallback