fallback

Тези 75 млн. лева ББР ги налива в други 2 банки, сделката може и да е добра. Кредитът е рисков и ББР е създадена за друго нещо, целево - да дава малки кредити на малки фирми. Това каза за "Денят ON AIR" бившият финансов министър Муравей Радев.
Oще по темата
Toй коментира освобождаването на Изпълнителния директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Това поиска премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерския съвет. Заедно с него работата си ще загубят и членовете на борда на банката.

"Когато правителството актуализира бюджета, за да ти даде на теб пари - 700 млн. лева, и е ясно какво се задава - ако наистина се е случило, си е за бой. Нищо не оправдава мениджмънта на банката, ако финалът на сделката за този кредит е след 15 февруари", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Радев коментира и въведените от държавата мерки във връзка с извънредното положение до 13 май..

"Те трябва да се разглеждат като мерки за 3 месеца, не повече. Ако някой реши повече от 3 месеца, Господ да ни е на помощ - не е ясно колко пари ще трябват. Представям си по-къс период, никой не бива да си представя тези мерки като еднократен акт. Никой не може да каже, докога ще продължи кризата в България, нито в света", обясни Радев.

Според него мярката, която предвижда хората да могат да започнат работа в селското стопанство, като запазят размера на обезщетението си, е добра.

"Така може да се засити нуждата от работна сила в селското стопанство, независимо, че не е квалифицирана работна ръка", подчерта бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Христов

преди 4 години

Сделката е добра за финансовите баланси и отчети на 2 банки: Пощенска банка и Общинска банка, които по този начин си оправят необезпечените кредити, които са раздавали през годините!

32

Гост

преди 4 години

Тези от банката са си за уволнение. А за работници в селското стопанство,това е блян.Няма как да накараш гражданин да работи полска работа.Полската работа е трудна ,потна,и не добре платена.Всички ще предпочетат да си получават безработицата и да не ходят на полето.

31

Митрев

преди 4 години

Сега да ви отворя очите за още една далавера: Касае се за следната фирма - "Ди Ви Асет Мениджмънт" ЕАД е управляващо дружество, лицензирано през 2002 г. и прелицензирано през 2005 г. от Комисията за финансов надзор, предлагащо инвестиционни продукти и услуги за местни и чуждестранни индивидуални и институционални клиенти. Компанията е едно от най-големите управляващи дружества в България, специализирано в управлението и консултирането на портфейли от финансови активи на стойност над 4,000 млрд.

fallback