Снимка: Dnes.bg
fallback

С голямо внимание се очаква становището на Светия синод за предстоящите празници, за това как в условия ва световна пандемия ще може да се празнува.

"Имаме много градивна среща с Националния щаб. Светият синод призова вярващите да останат в своите домове, за да избегнем струпването на маса хора", каза митрополит Антоний пред БНТ.

Oще по темата
Върбата, която се раздава по време ва Вход Господен в Йерусалим ще бъде изнесена отвън.

Църковнослужителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици. Ще се търси съдействието на общински власти.
За Великден също традициите ще бъдат спазени, но отново отвън. Ще се спазва отстояние между хората, за да може да не се допусне голямо струпване на маса.

Шефът на Националния щаб проф. Венцислав  Мутафчийски вчера призова да не мислим за Цветница и за Великден като за празници и да си останем вкъщи, но според митрополита едва ли той се е опитвал да омаловажи празниците.

"Това е една такава ситуация, с която не се е сблъсквало човечеството. Нормално е и да няма адекватни действия от страна на всички. Може пък Бог да иска да ни смири, защото като че ли човеците станаха много егоисти, много горди. Ние трябва да си извадим правилните изводи", каза митрополит Антоний.

Според него взетите мерки са достатъчно строги и правилни.

Църквата призовава хората да останат в своите домове, да посрещнат там празниците, а служби ще има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Великден

преди 4 години

Евангелие от Марко 10 ; 42 Но Исус ги повика и им каза: Вие знаете, че ония, които се считат за управители на народите, господаруват над тях, и големците им властвуват над тях.43 Но между вас не е така; а който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител;44 и който иска да бъде пръв между вас, ще бъде слуга на всичките.45 Защото наистина Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.

44

Великден

преди 4 години

А в България от три седмици вали лечебен дъжд. Радвайте се, че Ви поглежда все още. Всички свещеници на Православието, също да се смирят, защото мнозина забравиха кои са и каква им е работата. Възгордяха се, че са служители на Господ Христос а не могат нито лудия да вразумят, нито болния да излекуват, нито разбойниците да уплашат. Не били ученици те а били служители. А като сте служители, си хвърлете ръкавиците и маските и изгонете чумата. Ако пък не можете станете по-малки от най-малките.

43

IBM Fake NEWS 4

преди 4 години

Неофите, не трябва да си мъличм, особенно в този момент, когато Иисус за първи път се изправи и е готов за битка. Нима Бог няма да ползва своето Слово и архангели срещу АНТИХРИСТ?ВРЕМЕ Е ОТКРИТО ЦЪРКВАТА ДА ПОВЕДЕ ОТНОВО БОРБА СРЕЩУ САТАНИСТИТЕ ВЪВ БРЮКСЕЛ. ТЕ НИ НАЛАГАХА НОВИ ПРАВИЛА В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ХРИСТИЯНСТВОТО.НИЕ ХРИСТИЯНИТЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ БОГ И ПАТРИАРХ В БОРБАТА СРЕЩУ САТАНИСТИТЕ. ЗАЩО ТРЯБВА ДА ДЕЛИМ ХРАНАТА ОТ ТРАПЕЗАТА С БУДИСТИ ОТ КИТАЙ? ЗАЩО АМЕРИКА И ЕС ИЗНАСЯ ЦЕЛИЯ СИ БИЗНЕС

fallback