Снимка: БГНЕС
fallback

Заради всяване на тревога у гражданите, Софийската районна прокуратура се самосезира срещу лидера на политическа партия "Възраждане", Костадин Костадинов. Той бе привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е парична гаранция в размер на 20 000 лева, съобщават от прокуратурата.

Според обвинението, изказвания на Костадинов будели неоснователна тревога у гражданите в условията на извънредното положение.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". Освен това той отправил заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено".

Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Корнелия Нинова:

преди 4 години

ДИГАТ МУ РЕЙТИНГА ЗА ДА ГО ВКАРАТ В ПАРЛАМЕНТА, ОНЯ *** ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ИЗТЪРКА И КОСТЯ ЩЕ Е НОВАТА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

150

Аз

преди 4 години

Правилно!Само така за патерицата на Нинова!Бивш член на АТАКА, ВМРО и Движение 21!Без коментар!Типичен БГ хитрец!

149

Ванче Михайлов

преди 4 години

До анонименНе дорогой, ника изобщо не е грешен. Ванче може да се нарече убиец, но убиец на националните предатели! Ти можеше да си избереш ника на другаря Грудов, един друг убиец, на когото Партията ти любима беше кръстила град!

fallback