Снимка: БГНЕС
fallback

74-годишна жена е починала от коронавирус в благоевградската болница, съобщава Нова телевизия.

Тя бе настанена за лечение там, потвърди директорът на лечебното заведение.

Oще по темата
Това е четвъртия смъртен случай на заразен с COVID-19 за последното денонощие в България.

От здравното министерство потвърдиха за смъртта на жената. От там допълват, че тя е страдала от хронична белодробна болест и хипертония. Лабораторните изследвания на жената за COVID-19 са били положителни.

Както стана ясно по-рано днес, броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Поручик Ржевски

преди 4 години

Винаги е имало опасни грипове - свински, птичи и т.н, никога не е имало спиране на икономиката и затваряне на граници, което е де-факто разпадане на ЕС.НЕ искам никога и за бъдеще разпадане на ЕС заради този вирус, който не е по-опасен от предишните.В Германия умират (по принцип) 1200 човека на ден. В следващите 100 дни ще умрат 12000 човека от хронични заболявания + възраст. Корона вируса ударя точно тези хора.Но това не е повод да се самоубием като общество.

64

идея

преди 4 години

Предлагам всички ербапи ,които не се страхуват от това вирусче,да поискат от правителството да им осигури заетост .За да се изключи възможността от заразяване на хората около тях-визирам близките им- нека да им се осигури някъде временно настаняване-(празни хотели) -бол. Но, в случай на зараза-приоритет ще имат ,хората намиращи се под карантина.

63

Анонимен

преди 4 години

уважаеми поручик Ржевски,в България има над 2 млн пенсионери и може би още над 1 млн над 50 г, повечето с хипертония и т.н. Как да разбирам вашата логика, да жертваме 3 млн защото са стари и болни ?Разбира се няма да са три милиона, Ломбардия са 9 млн и са го докарали до 500 човека на ден, смятайте за 7 милионна България.Това че хората са със хронични болести, не значи че тр да се отървем от тях за няколко месеца

fallback