Снимка: МС
fallback

Правителството одобри договор с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на лични предпазни средства и медицинска апаратура.

Премиерът Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведох днес извънредно правителствено заседание чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Oще по темата
Съгласно договора със средства, предоставени по Оперативна програма "Региони в растеж", Министерството на здравеопазването ще закупи 1 176 770 бр. предпазни маски на стойност 1 412 124 евро и 50 респираторни апарата на стойност 1 500 000 евро.

Личните предпазни средства, които ще пристигнат по линия на договора с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия, ще бъдат предоставени на служителите на регионалните здравни инспекции в страната, органите на МВР и МО, Агенция "Митници", както и на служители на други институции, работещи на граничните контролно-пропускателни пунктове.

На лечебни заведения, които осигуряват лечението на пациенти с COVID-19, ще бъдат предоставени респираторните апарати.

Очакванията на Министерството на здравеопазването са в кратки срокове договорът да бъде подписан и доставката да пристигне в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Иванчо

преди 4 години

Как ще даваме пари на Китай,те са виновните трябва да платят всички щети на държавите.

48

Посейдон

преди 4 години

Не ме напуска чуството че Бойко е влезнал (се е самооторизирал) в ролята на спасител на нацията и постоянно нещо ни съобщава. Разбира се медиите са във възторг и непрекъснато ни поднасят неговите становища. Хора, аз се страхувам, изхождайки от това което става по света, най-вече в Европа и как ние сме подготвени за тази катастрофа. 50 бр респиратори са 50 легла в инфекциозно отделение в болница А. А стотиците други болници из страната? Ако си заразен и попаднеш в болница Б,В,Г ? Нямаш шанс!!!

47

Посейдон

преди 4 години

Някои от форума вече изразиха учудването си, "преобразувахме/ преструктурирахме" под прякото ръководството на Бойко Борисов редица производства и започнахме да шием маски и да обещаваме и на другите. И изведнаж внасяме! Не позакъсняхме ли или са виновни този път времето, нито зима нито пролет! Германия е подготвила 70 хил. легла в интензивните отделения на болниците с респиратори. И обучен персонал! Ние купуваме 50 бр, но още ги нямаме. Боже пази България, от тези на масата! .

fallback