Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За последните 24 часа 33 са положителните проби с COVID-19. Новите случаи са 12, като общият брой на заразените е 276. Това обяви на редовния брифинг на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски.

В Бургас има 3 проби - жена на 22 години, както и на две деца. Най-младият пациент е на 3 години, той е контактно лице на един от заразените доктори. Другото дете е на 8 години. Жената се е върнала от Англия.

В Пловдив има 4 случая, в София има 4 нови случая, а Кюстендил - 1. Няма нови интубирани случаи.

Ген. Мутафчийски обяви и свободните легла - в цялата страна са 7473, като 1137 са в София. Интензивните легла с респиратори са 1347, като 518 от тях са в София. Това обаче не е пълният капицет на болниците, те могат да освободят и още легла.

6454 са направените тестове в страната. 4800 от тях са в София. В тях се включват и повторните тесове на заразените.

 

Коментари Напиши коментар

241

НАПИШИ КОМЕНТАР

преди 3 години

Пълни глупости. Този вирус върлува из Европа поне от януари, като поне 60 % са го изкарали или понастоящем са заразени, един ден истината ще излезе наяве и скандалът в световен мащаб ще бъде чудовищен.

240

Донка

преди 3 години

Трябваше да се сформира някакъв план, наистина план, за ограничаване влизането на Българи. 200 пъти можеше да се построи един център до летището за карантина

239

Анонимен

преди 3 години

Нито един китаец не донесе вируса. Донесоха го българи от Австрия, Италия и Англия!