Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Случаите на коронавирус у нас вече са 264.

Новите от днес са 21, съобщи на редовния брифинг шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Двата нови града, които се добавят, са Кърджали и Хасково с по един пациент. 14 души са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново един и във Варна един.

Oще по темата
От новите случаи двама души са в по-тежко състояние.

Изписани като оздравели досега са общо 8 души, утре предстои изписване на още една пациентка.

Двама военнослужещи са с положителни проби. Единият е старши лейтенант евакуиран от Косово, другият е в Румъния и е настанен в Инфекциозна болница там.

В Инфекциозна болница в София също вече има пациент с положителна проба - 33-годишен мъж.

В Пета градска болница до момента са установени 4 пациенти с положителни проби в 4 отделения, които са карантинирани. Това практически е прекратило работата на болницата, освен за пациенти на диализа.

До момента са тествани над 6 хил. души, информира Мутафчийски. За една седмица пътуващи от чужбина са били проверени два пъти от личния си лекар и три пъти от полиция. Значи системата работи, обобщи той.

По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза той в отговор на въпрос за струпвания на превозни средства заради проверките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

До генерала

преди 4 години

Този "***" миналия месец , куп лъжи в национален ефир , 2седмици по-късно , полицейска блокада на страната ,извънредни закони , извънредни глоби и присъди за лъжливи новини , значи какво той може да лъже цял един народ ненаказано , след това ще ми вкарва наказания за същото разбираш ли пак към тях , че чак ги затвори по градовете Да Не Се Събере Цял Народ Да Го Изнесе , полицейщина до гроб , то си е като затвор направо и полицаите - надзорници

129

Анонимен

преди 4 години

В България всеки ден умират по около 300 човека - кой с вирус, кой-без? Всичко ще се замете с катафалките. То се видя ,че вируса няма да го борим ,а ще правим статистика и ще пазим скъпоценната здравна система, че от нея падат яки кинти.

128

Анонимен

преди 4 години

Само не мога да разбера ген.Мутафчийски.До няма и 2-3 часа ни убеждаваше,че бързите тестове са търговско решение,а не медицинско.А сега си подви опашката под давлението най-вече на Борисов.Достойнството,а и офицерската чест изисква да хвърлиш оставка.Всички признават,че заслугата за ниската заразеност е негова и на щаба за избраната стратегия.Ако това не е твоята игра излез от нея с вдигната глава.

fallback