Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общо 201 са случаите на болни от коронавирус у нас. Двама от тях са в критично състояние, те са в "Пирогов".

Новите случаи днес са 11. В Дупница един пациент, в Пазарджик - двама, които са семейство, в Добрич – още един, контактен, в София - 7, информира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Oще по темата

Общият брой на хоспитализираните пациенти е около 36.

Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов", Щабът ще предложи на здравния министър всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да има обособени отделения, които да работят с болни от коронавирус.

Отделенията трябва да са оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни, уточни Мутафчийски.

Никой не може да лиши български гражданин да се прибере в родината си, коментира той в отговор на въпрос.

Мутафчийски посочи, че във връзка с новата ситуация никой не е забранявал да работят тоалетните на бензиностанциите, но там трябва да се спазва "фанатична" дезинфекция.

200 хил. лв. дарение е направено от Българската банка за развитие днес. Също толкова са дарени на "Александровска болница" от БЕХ.

Все още дата за среща със Светия Синод не е насрочена. На тази среща трябва да бъде обсъдена ситуацията и работата на храмовете в извънредната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

296

Анонимен

преди 4 години

Ресторантите могат да работят и с тейк ауей или деливери за в бъдеще. В САЩ е така. Скоро си писах в мои роднини

295

Тц

преди 4 години

До 314Много просто. Когато опасността е далеч,хората не я взимат на сериозно. И ако се вземат тогава мерки като затваряне на граници всички ще се разпищят,че това е лудост и ще вдигнат бунтове.

294

Анонимен

преди 4 години

Аз не мога да разбера следното - в Китай нещата тръгват от м.12. 19г знаело се е това което се случва . Защо три месеца дремаха мълчаха нищо не казвах чакаха да стигне вируса до тук и сега вече като влезе вируса в страната ...........сме много загрижени , а представете и ако бяха взели мерки преди два месеца!?!?!?

fallback