Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът Румен Радев призова да се заложат законодателно социални и икономически мерки заради извънредната ситуация, в която се намираме.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, се посочва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата му.

Oще по темата
Според президента това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Той обаче посочва, че истинският дефицит в закона е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – "малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще".

Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите, заявява Радев.

По думите му такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал, настоява президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

189

Анонимен

преди 4 години

Докато пРезидента си правеше каквото си иска под егидата на БСП повечето тук бяха ОК с това какви ги върши, но когато им бръкна в джоба изведнъж станА лош. Въпроса е, русофилите в тоя сайт наясно ли са, че Русия им бърка в джоба от началото на промените с цените на газа и ако да, защо не са имали същата реакция на това досега?

188

Анонимен

преди 4 години

Точно с тази пандемична криза прерастваща в икономическо опустошение -всички българи ще разберат един път звинаги че -НЯМАТ РОДИНА!! -ТЯ Е РОДИНА ЗА ВСЯКАКВИ СИРИЙСКИ АФГАНИСТАНСКИ И .Т.Н ЕМИГРАНТИ НЕВНЕСЛИ 1 ЛВ В БЮДЖЕТА ДОРИ! НО ПОЛЗВАЩИ ПОДСЛОН ХРАНА ПАРИ И СИГУРНОСТ! ЦИНИЗМЪТ НА ВЛАСТТА Е БЕЗКРАЕН!!РОДИНАТА НИ Е МАЩЕХА КОЯТО СЛЕД КРИЗАТА НАРЕЧЕНА КОВИД 19 ЩЕ ОСИРОТЕЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ,, ЗАЩОТО НАД 500 000"СИРАЦИ" ЩЕ СИ СТЕГНАТ РАНИЦИТЕ!

187

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

"Малкия" и "средния" "бизнес" отдавна "изнемогват" на това място наречено Държава(опс. ТЕРИТОРИЯ)!!!!!От "НЕКАДЪРНИ" и ""НЕДАЛНОВИДНИ" РЪКОВОДНИ КАДРИ се "виждат" "ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ" на един "изкусен" ДЕМАГОГ!!!!!!Да останат затворени "търговските обекти" още няколко месеца без помощ от Държавата,без "ефективен" "пакет от мерки"!!!!!!Кпп-тата да стоят още няколко месеца и точно след "карантината" да се ориентират къде точно да ЕМИГРИРАТ хората,които нямат ИЗБОР и с този БИЗНЕС се изхранват!!!!

fallback