Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

При Covid-19 я няма високата температура, характерна за грипа, от около 39 градуса, а е около 37,6 и рядко надвишава 38 градуса. Това каза пред БНР полк. доц. д-р Георги Попов, зам.-началник на ВМА и началник на Катедрата по инфекциозни болести.

Той обясни, че e характерно флуктуиращо протичане на заболяването, при което температурата се повишава и понижава.

Oще по темата
Пациентите със симптоми - кашлица и тежест в гърдите, е важно да бъдат консултирани по телефона от лекар, за да се прецени дали симптомите им предполагат наличие на вируса, за да бъдат насочени към болница, където да им бъде направено рентгеново изследване.

"Ако се вземат всички леки форми в болница, ще се пренасити болничната мрежа. А когато дойде вълната от по-тежко болните, когато сме в разгара и особено в края на епидемията, ще сме изразходвали системата. Най-важно е тези болни да бъдат консултирани от лекар и да бъде преценено дали е нужно болнично поведение или лечение", посочи доц. Попов.

"21 са лежащите пациенти при нас с доказана коронавирусна инфекция, 34 са на домашно лечение и поддържаме връзка непрекъснато с тях, а още четирима трябва да бъдат уведомени, но ще се реши дали да бъдат настанени за болнично лечение", обясни доц. Попов и посочи, че двама от тези 21 са в тежко, но стабилизирано състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 4 години

"доц. д-р Георги Попов, зам.-началник на ВМА и началник на Катедрата по инфекциозни болести." - от какво по - квалифицирано лице искате да чуете тази информация? Температура се развива ако развиеш съпътвстващи заболявания, които не се развиват при 49% от заболелите.

37

Щирлиц

преди 4 години

До Анонимен 37Така се поддържа паниката сред хората.

36

Скептик

преди 4 години

Което ме кара да мисля че пазят хапчетата за ВИП-а.

fallback