38

Анонимен

преди 4 години

"доц. д-р Георги Попов, зам.-началник на ВМА и началник на Катедрата по инфекциозни болести." - от какво по - квалифицирано лице искате да чуете тази информация? Температура се развива ако развиеш съпътвстващи заболявания, които не се развиват при 49% от заболелите.

37

Щирлиц

преди 4 години

До Анонимен 37Така се поддържа паниката сред хората.

36

Скептик

преди 4 години

Което ме кара да мисля че пазят хапчетата за ВИП-а.

35

Скептик

преди 4 години

Все си мислех че било най-важно една инфекция да се пресече в зародиш. Не да чакаш докато почнеш да се задушавш и да молиш за кислород и лекарство. При това хората имат различен праг на търпимост.

34

Анонимен

преди 4 години

Побъркахте ни! Да седне някой да каже какви са точно симптомите! През ден се изказват всякакви чучела и казват различни неща!

33

ime

преди 4 години

вместо да се маникьосвате и да се чудите, всеки телефон samsung има samsung healt приложението, вътре се може да се мери, колко е кислорода в кръвта ако 3 пъти е по - малко от 95% -> телефон -> личен лекар

32

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33аз знам какво казват личните лекари. Затова не разчитам вече много на тях. Ако могат да минат метър, правят го. Защо да си кривим душата? Е сега при тази ситуация не знам. Не искам да съм крайна. Уважавам лекарската професия и хората които се занимават с нея. Но предпочитам да не ми се налага среща с тях. Дано. Пожелавам го на всички.

31

Анонимен

преди 4 години

тея съвсем искат да ни объркат,я да се съберат сичките вирусолози лекуващи пациентите на общ видеоразговор и най-сетне да уточнят симптомите на това заболяване,търся ги в нета и навсякъде са различни

30

Анонимен

преди 4 години

Преди седмица вкъщи бяхме с такава температура аз без кашлица , детето със сoпол, другия с кашлица и темп. , семейният доктор каза " не е такова " . Ми какво да е като седмица и половина никой никъде не беше излизал. Грипа му излизат симптомите за 2 дни. Абе . . май вече сме го изкарали, там някъде между грип типВ ., а на личните им по спокойно, като казват, че нищо ти няма .

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 31 Пожелавам ти здраве. И по - малко его. Нищо прекалено не е здравословно.

28

Анонимен

преди 4 години

опс,Вземам си бележка.Следващи коментари по темата, ще изразявам поне след дисертация по тема вирусология. Някой ще вземе да се образова от форума и ще направя беля.С пожелания организма ти да е достатъчно силен, от мен лека нощ.

27

до 24 ти

преди 4 години

Ковид е вирус, както всички останали, и може да го изкараш като всички които си изкарвала до тук. Но при определени пациенти, а и може и за първи път при някой, да доведе до пневмония. Ако се почувстваш по зле от колкото си прекарвала грип до сега, личния лекар ще прецени дали попадаш в група за болнично лечение. Ще ти направят тест и каквото сабя покаже. Пневмония може да се развие и от други вируси, бактерии и т. н.В момента има случай на приети в болница с симптоматика, без корона в изсл.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25Вашата медицинска лексика и псевдонаучно поведение мен лично на нищо не ме учи. Просто виждам това за което вече казах - много знаем, а всъщност нищо не знаем. Ето това виждам аз. другото е его,голямо и понякога за съжаление, без покритие. Съжалявам ако това обижда някого, не го правя преднамерено.Просто казвам нещо с което съм се сблъсквала и което в тази ситуация не ми харесва,.толкова по въпроса.Да се надявам че организмът ми е достатъчно силен Само това мога да си пожелая

25

Моля

преди 4 години

Цял Свят Казва - Темрепатура над 38, дори над 39 - тука ниска - има ли болни в България, имам предвид болни има, но има ли наистина намерени болни?!

24

Анонимен

преди 4 години

Едно е ясно. Ако имаше начин.. в Европа някоя държава щеше да спре тази епидемия, а се вижда обратното...Второто ясно е, че вероятно всички ще се заразим, защото не се знае кой е заразен и докато се разбере ще стане верижна реакция. Третото ясно е, че нищо не е ясно...

23

Анонимен

преди 4 години

Всъщност китайците точно така откриха, че има проблем. Рязък скок на атипични пневмонии. Вируса "харесва" белодробни клетки. С тях общува така да се каже.А има пневмонии без висока температура, особено при пациенти които са потискали симптоматиката с популярните махГрип и др. самолекувайки се.37 градуса и отпадналост обаче си остават. Дишаш тежко, бързо се уморяваш, боли те глава. Щото изпитваш кислородна недостатъчност страдат сърце, далак, дроб, бъбеци...Оставете лекарите да ги знаят нещата

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 19Не мога да разбера какво искаш да кажеш? не искам изобщо нищо от това което се случва в момента и ще се почувствам на седмото небе ако някой ми каже че корона вирус няма и че той е плод не нечие изчанчено въображение.И какво толкова ще ми каже личният лекар при положение че през целия си живот съм прекарала поне десет сериозни грипни инфекции искам да знам кога е наложително да отида и да се изследвам, кое отличава Ковид от обикновения грип? Тогава нещата придобиват смисъл.

21

Dr. Know

преди 4 години

Разлики между сезонен грип и COVID-19 (Лекарски коментар от 14.03)https://youtu.be/bindCJs7vgkТеста с десетте секинди задържане на въздуха не е дефинитивен (окончателен), но има някаква ориентировъчна прогноза.

20

Анонимен

преди 4 години

Но кой казва да отидем в болница, въпроса е ще ни приеме ли личния лекар или пулмолога да ни прегледа с тези симптоми или да чакаме пневмония, която може и без коронавирус да стане, и чак тогава може би да ни лекуват?!?

19

Оф

преди 4 години

Вируса сам по себе си не е опасен, проблема е когато има почва където да се закрепи - при хора с болести и проблеми. Симптомите с кашлица и задух , а и температура са при вече развито възпаление и запълването на дробовете, тоест при развита пневмония следствие на възпалението. Вируса в такива организми натоварва допълнително слабата имунна система. Не вируса убива а развитото възпаление благодарение на закъсняло лечение.