Снимка: БГНЕС
fallback

Посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити обществени места се преустановяват от 00.00 часа тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Oще по темата

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа, съобщи Ананиев на брифинг в МС. Тогава ще бъдат обслужвани само хора над тази възраст.  Възрастните са най-уязвимата група от коронавируса и мярката е за тяхна защита.

Това е времето, в което те могат да бъдат обслужени, без да се срещат с останалите потоци от хора, уточни ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще бъдат въведени още по-строги.

Хората, които имат домашни любимци, ще имат възможност да ги извеждат, но се забранява струпването на едно място.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.
 
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, уточни Ананиев.

Транспортът е кръвта по артериите на една страна - абсолютно няма как да се ограничи транспортът в България. Ако става дума за междуградско пътуване, би трябвало човек да носи документ, че пътуването е основателно, каза Мутафчийски.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че безцелното пътуване и тези, които не са крайно необходими, ще бъдат спирани.

Решението докога ще са отворени църквите, може да е само на Светия синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

752

Петров

преди 4 години

Пардон.МОЗЪЧНИ ПРЪДНИ НА ПОЛИТИЦИ ***

751

Петров

преди 4 години

Мозъчни пръсти......

750

Краси

преди 4 години

А Светлочерните?

fallback