Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов се срещна с учени от Българската академия на науките.

Борисов благодари на представителите на научните среди у нас, които подпомагат работата на Националния оперативен щаб в дейността им за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Oще по темата

От БАН ни предоставят изчисления на база подадените данни от другите държави. Така те изготвят сценарии за развитие на ситуацията в България. На база на техните анализи Щабът може да взема по-точни решения и да се прецени дали да се продължи със затягането на мерките, коментира премиерът.

Проф. Николай Витанов заяви на брифинг, че ако карантината се спазва, "няма да стигнем до италиански вариант".
Според Витанов, ако карантината не бъде "пробита", до 3 седмици ще имаме добри новини за броя на заболелите, а до 2-3 месеца кризата може да бъде преодоляна.

На срещата присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Никола Николов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Я па я..!

преди 4 години

Без Мишо Константинов изчисленията не са верни.

22

До Анонимен 13

преди 4 години

Не бе, човек. Как така няма да си давам сметка дали няма да стана вирусоносител и да погубя най-близките си?Бедата е там, че никой не знае кога вирусът е проникнал в България и какъв процент от хората у нас са вирусоносители. Просто не е проведено пълно изследване на населението чрез онези тестове, които дават резултат след 15 минути.Нали се каза, че преобладаващата част от заразените ще прекарат болестта безсимптоматично, изобщо няма да разберат, че разпространяват вируса. Там е бедата.

21

Това го могат

преди 4 години

"... предоставят изчисления на база подадени данни от другите държави"За друго не ги търси.

fallback