Снимка: БГНЕС

Пловдивският митрополит Николай призова богомолците да не посещават храмовете заради епидемията от коронавирус.

В обръщение до всички богомолци от Пловдивска епархия, пловдивският митрополит прие призива на светската власт и призова християните, ако те пожелаят, да не присъстват физически на обществените богослужения в храмовете за срока на обявеното в държавата извънредно положение.

Още по темата
Щом лекарите казват хората да не се струпват в множество на едно място, то ние трябва да ги послушаме, допълва владиката, цитиран в съобщение до медиите. По думите му обаче тези, които желаят да присъстват, няма да бъдат върнати.

С настойчива молба той се обръща към по-възрастните миряни, да се въздържат да идват на църква, освен в случай на крайна необходимост. А тези, които ще отидат в храма, призова да спазват установената от здравните власти дистанция един от друг, съобщава БТА.

Митрополит Николай подчерта, че в Пловдивска епархия няма да бъде затворена нито една църква. Всеки ден, във всеки храм свещенослужителите ще извършват богослуженията, като не престават да се молят за всички хора.

Пловдивският митрополит изрази надежда, че до Великден извънредното положение ще бъде отменено и църквите ще се изпълнят с богомолци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase