Снимка: БГНЕС
fallback

"Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При всяка епидемия има места, където тя се вихри с голяма сила, както и други, където не е така", каза в студиото на Bulgaria ON AIR началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

Как България се вписва в борбата с COVID-19 10 дни след първите разкрити случаи в Плевен и Габрово?

Според доц. Мангъров, мерките може би няма да дадат резултат, а държавата ни ползва трудни за правене тестове, материалът за които се носи от единия край на държавата до другия.

"Мерките в държавата са предостатъчни, но не са такива, които могат в значителна степен да ограничат разпространението на това заболяване. То ще спре, когато поне 70% от населението преболедува COVID-19", допълни той.

По думите на лекаря, ако човек иска да се плаши, той може да се плаши и сам в стаята.

"В огромната част от случите това заболяване протича без симптоми. В някои случаи при възрастни хора с придружаващи заболявания, симптомите ще се отключат и ще се влошат. Вероятно е лекарите и сестрите да се разболеят. Това е нова инфекция и нещата, които знаем за нея са с давност два месеца и половина. В това време заболяването се вихри много силно. Вероятно нещата ще започнат да вървят към спад след около 3 месеца", допълни доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

317

Майна

преди 4 години

Значе англичаните са го измислили, заразяват се младите, прехвърлят 70% заразени и започва да отшумява.

316

Анонимен

преди 4 години

Не панирай хората бе , в Китай пандемията спря на 85000 хиляди.Ти знаеш ли, че Китай е 1.4 милиярда, а 70% са 980 милиона. Значи трябва да се разболея още 979 милиона 915 хиляди души и то само в Китай.

315

До Зозо

преди 4 години

Процент на загуби се изчислява в съотношение оздравяли - починали. И то след приключване на пандемия.

fallback