Снимка: Pixabay

Асоциацията по психотерапия призова психотерапевтите да реорганизират работния си режим и да преценят как да продължат работата си с пациентите.

Още по темата

Много е важно психотерапевтите да продължат да удържат тревожностите на пациените,каза Марина Ангелова, председател на Българската асоциация по психотерапия, съобщава БНР.

Психотерапевтите няма да прекъсват работата си с пациентите, търсят се възможности за дистанционна помощ, увери тя.

"Някои от колегите рабоят в денонощни звена, някои от колегите работят в организации, които няма да прекъснат работа. Така че със сигурност ще продължим да държим контакт с пациентите и клиентите ни", допълни Марина Ангелова.

Не може да се даде обща препоръка за работата на всички психотерапевти, категорична е тя. Всеки психотерапевт може да се консултира с други колеги, ако има затруднения как да постъпи.

"Психотерапията е дълъг процес, това е различно - разликата с психологичните консултации и като цяло услугата консултиране. Кризисната интервенция също е нещо съвсем различно, като работа с клиента или с пациента."

Няма рецепта за справяне с тревожността.

"В момента сме изправени пред ситуация, в която сме в изолация. Имаме ограничения и освен вътрешната ни тревога от вътрешните конфликти, имаме още нещо от реалността, с което се справяме - как се справяме със загуба, промени, ограничения, с тази изолация", изтъкна Марина Ангелова.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase