Снимка: БГНЕС
fallback

Има 6 нови случая на коронавирус у нас. Това обяви на брифинг председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Така броят на заразените вече е 37 души.

Тази сутрин потвърдените случаи бяха 31. Имаме един починал тази сутрин - това е съпругът на жената, която почина на 11 март в "Пирогов".

Oще по темата

Към днешния ден са изследвани 157 проби в София, във Варна - 9, а в Стара Загора - 17.

Във Варна и Стара Загора пробите са отрицателни. Във ВМА има 6 нови случая, обясни Мутафчийски.

Двама от новите случаи са роднини на вече приети във ВМА, уточни той. Другите са нови и по думите му "изникват съвсем неочаквано".

Той обясни и кой от пациентите къде е настанен.

"Във ВМА има 9 пациента, които са с коронавирус инфекция, с оплаквания и от средно-тежко състояние нагоре, в "Пирогов" двамата починали. Късно снощи се потвърди един случай от болницата "Св. Наум" и е прехвърлен в "Пирогов". Пет са в Белодробната болница, които утре, ако им се докаже първа отрицателна проба, ще бъдат поставени под домашна карантира - ако я нарушат, знаете какво е наказанието според Наказателния кодекс - до пет години затвор и от 10 до 50 хил. лв. глоба. Винаги сме казвали, че тези пациенти нямат клинични оплаквания. Трима са в Плевен. Сутринта ви съобщих един пациент, който е нов от предишния ден, така че стават трима от Плевен и двама в Габрово. Това е към настоящия момент", каза още Мутафчийски.

Той уточни, че в света са 149 000 случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

224

Тодор Живков

преди 4 години

Най-лесно да забраняваш на хората какво да правят, но така ги унищожаваш и то с хиляди. Да помислим за една фризьорка, която на практика живее ден за ден от това. Или баначарника или малък магазин за услуги. Такива са много. Те може би ще издържат 2-3 седмици. а след това? Примерно, да се помисли да бъдат освобедени фирмите с под 20 души персонал от плащане на тока, на осигуровки. Временно тези хора да се запишат като безработни, за да получават помощи и да могат да преживеят.

223

Анонимен

преди 4 години

Medicinskite rabotnichki i nso praskaha s virusi ot pervazite na prezidentstvoto...eto reziltata...

222

Банани и хартия

преди 4 години

Пак ли няма банани и тоалетна хартия? За какво тогава беше това подрипване и реване като мaгapeтa по площадите след 1989 година?

fallback