Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Няма установени нови случаи на заразени с коронавирус у нас през нощта, каза председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Така заразените в България остават 31. Десет от тях нямат никакви симптоми. Само един е в тежко състояние. Мъжът на починалата в "Пирогов" пациентка остава на командно дишане.

Новорегистрираните осем случая вчера са на пациенти между 24 и 80 години. Сред тях е мъж, приет в Плевен. Това е трети случай в града, но тези пациенти нямат нищо общо помежду си.

Oще по темата

Най-възрастната пациентка от изминалото денонощие е настанена в "Пирогов", преместена от болница "Св. Наум" в "Пирогов". Там са проведени всички тежки дезинфекционни мероприятия, с карантиниране на другите болни и персонала, посочи Мутафчийски.

По думите му на входа на болницата е разположена полиция и продължават уточняванията на контактните лица, защото този пациент е имал признаци на болест, различни от диагнозата, за която е приет.

145 000 са заразени в света. 5436 са починали, възстановили са се 72 000 пациенти. Китай отбелязва най-нисък ръст - само 11 нови заразени. Италия регистрира 2547 нови случая. Починали са 1266 от началото на епидемията, 250 в последното денонощие. В Иран вече има 11 360 болни.

МВнР издаде предупреждения за пътувания в 13 държави. Най-високото ниво е за Иран. Призив има и към българите в чужбина - да преосмислят свое връщане в страната, дори за Великден.


 

 

 

„От заразените вчера най-младият пациент е на 24 г., а най-възрастният е на 80 г. и е настанен

"От тези пациенти, които са установени вчера, трима са хоспитализирани в болница, а останалите са с много леки симптоми или без симптоми и се намират под домашна карантина", каза още ген. Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Скептик

преди 4 години

През това време има 5 жертви на катастрофи. От 10 години борят катастрофите. Нещо да ви говори? А колко има жертви на обикновения грип? Някой да знае. В същност сега като направят пътека Ухан, всичко ще минава по нея. Ще видите какво ще стане.

66

Анонимен

преди 4 години

Има двама починали в България от коронавирусът.

65

Анонимен

преди 4 години

Не се спазва и карантината и изванаредното положение в малките градове,заведенията са затворени ,но не хранителни магазини левчета,парфюмерии строителни и др.магазини работят

fallback