Снимка: Pixabay
fallback

Работодателите могат да въвеждат гъвкаво работно време и дистанционен труд като предпазна мярка за служителите си срещу разпространението на вируса COVID-19. Това са част от препоръките за организиране на работния процес, които Министерството на труда и социалната политика изпрати днес до всички национално представителни работодателски организации. 

 
За да защитят здравето на персонала си, работодателите могат да превърнат всички свободни помещения в нови работни места и да поставят вътрешни прегради между отделните работни станции. 
 
Препоръчва се общите събрания, конференциите, семинарите и обученията да бъдат отложени или да бъдат организирани чрез онлайн платформи. Променливото работно време може да се съчетае с дистанционна работа, като по този начин ще се избегне струпването на работници и няма да се прекъсне ефективният работен процес, предлагат от МТСП.
 
За да се организира надомна работа, шефовете на компании трябва да създадат условия за възлагане и отчитане на положения труд и да осигурят оборудване. Особено внимание те трябва да имат към хората с увреждани.  
 
Редовно трябва да се провеждат инструктажи, да се осигурят лични и колективни средства за защита и дезинфекция на помещенията. 
 
Служителите с болничен лист за поставяне под карантина не трябва да се допускат до работните им места, категорични са от социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Брей

преди 4 години

Техниката на 700лв, как ще се тълкува от НАП, при условие че работят от вкъщи? С двоино предназначение ли ще е? Също и служабните коли? Хайде с по точни инструкции.

28

Анонимен

преди 4 години

Язе и така си връзувам куфража от разтояние, кат Кайло Рен, с поглед. Връзувам и заварвам едновремено.

27

Ти да видиш..

преди 4 години

Ако работи например в месо преработвателно предприятие ,работника да пълни червата в къщи и да ги носи в предприятието. Надомна работа.

fallback