Снимка: БГНЕС

Спокойна е обстановката на българската граница към този момент. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в Плевен.

При необходимост България има оперативни планове и готовност, за да не допусне незаконно и нелегално навлизане на наша територия.

По гръцко-турската граница обстановката, свързана с бежанската вълна, остава напрегната каза Красимир Каракачанов.

"Турският президент вече поставя чисто политически искания - подкрепа от Европа и НАТО за неговата военна кампания в Сирия – нещо, което едва ли ще получи. Надявам се тази криза да приключи, без да засегне България, а мисля че самият Ердоган няма интерес от това да въвлича в това напрежение още една европейска и НАТО-вска държава, защото няма да спечели нищо, а напротив - би пострадала икономиката на Турция, защото целият транспортен трафик на Турция за Европа минава през България в момента", коментира военният министър.

Според него Ердоган няма интерес да затворим границата, ако към България се насочват тълпи с нелегални мигранти.

Аз продължавам да съм твърдо решен, ако има такава опасност, да използваме всички средства, включително силови, за да не допуснем някой да навлезе незаконно и нелегално на на българска територия. Не е извънредно повишена, но има готовност според оперативните планове, които сме изработили съвместно с МВР какво ще бъде нашето действие в помощ на Гранична полиция и на армията. Пожелавам си да не ни се налага да я привеждаме", обясни той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase