Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, разбирателство, мирно и приятелско решение на конфликтите, които има в нашия регион.

Убедени сме, че само по този начин може да разрешим не само мигрантската, но и всяка друга криза.

Oще по темата
Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Преди това двамата лидери на евроинституции бяха в Гърция.

Тримата разговаряха в София, след като по-рано прелетяха над част от южната ни граница с хеликоптер.

Урсула фон дер Лайен отбеляза, че Борисов не е само добър приятел, а и истински европеец. Говорихме как да работим с Турция в региона. За нас беше важно да се получим от огромния опит, който премиерът има тук и добросъседските отношения, които има със съседните страни, каза още тя.

Според нея българският опит е от стратегическо значение за региона.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също отбеляза отличното сътрудничество на българското правителство с Европейския съюз.

Днес успяхме да се убедим колко ангажирани сте в това да опазвате границата, а това е важно не само за България, но и за бъдещето на ЕС. Виждаме всички усилия, които до момента сте положили и продължавате да полагате, каза Шарл Мишел, който ще остане до утре в София.

Той отбеляза, че България може да разчита на европейската солидарност, ако има нужда.

По думите му днешната среща е помогнала да разберат общите предизвикателства, пред които страните-членки са изправени.

"Благодаря, че на днешния тържествен за България ден най-висшите ръководители на ЕС дойдоха да споделят с българите този наш национален празник, закичиха ръцете си с мартеници“, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 4 години

След0 като се разбра, че Боко нищо не е свършил в Анкара, за там замина председателят Мишел.Освен това, понеже се похвали, че у нас всичко е наред с бежанците, не му дадоха пари. Гърците получиха 700 милиона евро.

137

venix

преди 4 години

Тоя па кво е прегръща все едно му е първа любов. :D Има етикет, Бокоооо, Боко! Ама ти си си се.лянд.ур по принцип и не ги разбираш тия работи.

136

За Боко подгъзника

преди 4 години

Интересно защо НИКОЯ медия в България не преведе една МНОГО ВАЖНА реплика на Г-жа фон дер Лайен: Wir stellen Bulgarien 10 Mio. EUR zur Verfügung, um Flüchtlinge aus der Türkei aufzunehmen. или Предоставяме 10 000 000 евро на България за настаняване на бежанците от Турция.

fallback