Снимка: БГНЕС
fallback

Медици продължават да протестират. Исканията им са да получат обещаното увеличение на заплатите, както и за реформа на здравната система, съобщи Bulgaria ON AIR.

От Синдиката на българските медицински специалисти обявиха, че този път протестът им ще бъде безсрочен. През Министерския съвет вече има разпънати палатки.

Точни преди година медицинските сестри излязоха на протест за първи път. Те твърдят, че обещанията им дадени тогава не са спазени.

От министерството на здравеопазването заявиха, че част от исканията на медиците са изпълнени. Палатка пред Министерски съвет разпънаха и от "Системата ни убива".

Oще по темата

Протестиращите настояват за оставката на социалния министър Деница Сачева. Причината са проблемите в социалната сфера, които включват липсата на лични асистенти за всички нуждаещи се, както и противопоставянето на една уязвима група с друга. Изникват спорове и около законите за личната помощ и социалните услуги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Сестра

преди 4 години

До писна ми като ти е писнало се махни ти мислиш ли че ако са. Им дали миналата година ще искат пак за познай се с геноцида над мед сестрите и тогава говори безсрамен тип жалък си

36

ПИК

преди 4 години

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ГОТВЯТ ПУЧ И ИСКАТ ДА СВАЛЯТ БОЙКО ОТ ВЛАСТ УУЖАС УЖАС. ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВА НЯМА ЛИ ДА СЕ НАМЕСИТЕ И ДА ГИ АРЕСТУВАТЕ?

35

Анонимен

преди 4 години

Гepбepacтkитe *** чак сега получиха опорните си точки и веднага се развихриха. Всички трябва да стачкуваме заради мизерните заплати, а не отделни групи работещи. Брутна заплата под 2600 лева е мизерна заплата, а в България много малко хора не са с мизерна заплата.

fallback