Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.
fallback

Възникването на ситуация с коронавирус в България ще е с генезис от Италия. Това каза в предаването "Бизнес старт“ Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова бившият министър на здравеопазването Мими Виткова.

Според нея е въпрос на време заразата да дойде и в България.

Oще по темата

Д-р Виткова посочи, че трябва да сме в готовност за предприемане на всякакви мерки срещу коронавируса. Тя изтъкна и че нашата здравна система е в много тежко организационно кадрово състояние.

"Самодицсиплината и изолацията могат да предпазят обществото", смята докторът.

Виткова разкри, че се прокрадва информация, че инкубационният период може да е по-дълг от 14 дни.

"Лошото е, че заболяването се разпространява не само по въздушно-капков път, а и по контактен, затова трябва да спазваме хигиена", подчерта д-р Виткова.

Гостът отбеляза, че ще е добре в България да подновим производството си на маски.

"Безразборната употреба на имуностимулатори не е решение в случая. Необходима е употреба на повече витамини", посъветва тя.
 

Целият разговор може да гледате тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

до Мими Виткова

преди 4 години

факт е,че изпраните и дезинфекцирани пари в областта Хубей събрани за 2 месеца са 570 милиона долара,а областта е 60 милиона.Значи за два месеца се падат по 9,5 долара на човек-тоест по 4,75 долара месечно.Ето я истинската причина за тази мизерия -там съпартийците на Виткова плащат на работника по по малко от 5 долара заплата и горките китаици ядат всичко дето мърда-змии,прилепи и каквото намерят.Комунизмът винаги означава гавра с хората- и у нас и в Китай!

11

Анонимен

преди 4 години

Като предпазна мярка най-добрата е да се затворят границите на държавата

10

Възмутена

преди 4 години

Какво са ви виновни италианците. Ще има вирус и то как заради ниската ни култура и безотговорност. Ето пример колежка се прибра след три седмици почивка в Тайван през Италия. И още рано сутринта на работа. Колко му е да натръшка всичките си колеги, а те да заразят близките си. Всеки има възрастни у тях. Колегите са притеснени. Пускат си отпуск за да се предпазят, защото някой не иска да пази карантина. Някой ще търси ли отговорност на такива хора , които не спазват препоръките на СЗО и Държавата

fallback