Снимка: Pixabay
fallback

Лични лекари алармираха, че не могат да издават болнични листове за т.нар. доброволна карантина на лица, завърнали се от страни с разпространение на коронавируса, тъй като за целта трябва да се промени Наредбата за борба със заразните заболявания. Новият коронавирус не е включен в нея, съобщи пред БНР д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на Управителния съвет на Лекарския съюз.

„Няма как да се позовем на сега съществуващите документи, така че ще изчакаме решението на министерството и на кризисния щаб - дали ще включат това заболяване, и ако да - при какви условия, за кои пациенти. Задаваме въпроса как ще бъдем уведомявани, че човек наистина е бил на въпросното място“, каза тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

R3v0lv3r

преди 4 години

А ние можем ли да спрем да си плащаме здравните осигуровки ?

9

Пак ни направиха

преди 4 години

на маймуни. Но няма проблеми и без друго щом започнаха да претендират болничните да не се поемат нито от работодатели нито от държава реших, че задължително ще ходя на работа болна докато не заразя колкото се може повече хора, та да им срина икономиката. Протест!!!

8

Мен

преди 4 години

Всеки месец ми държавата ми взима една стабилна сума за болнични, а сега когато наистина трябва не иска да ми върне част от нея. Е благодаря! Така държавата се грижи за неразпространението *** новия вирус. Искам да видя колко хора доброволно ще си пожертват 2/3 от отпуската.

fallback