fallback

Екстрадицията на бизнесмена Васил Божков у нас няма да се реши в рамките на дни, а ще отнеме доста повече време. Това предположение изказа бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
ОАЕ и България нямат договор за правна помощ и сътрудничество. Много страни нямат такъв договор с ОАЕ, но въз основа на добри дипломатически отношения между ОАЕ и съответната държава може да се стигне до решение, което да ускори екстрадицията на Васил Божков, посочи още дипломатът.

По думите му в случая по-важна роля ще изиграе дипломацията, отколкото чисто юридическата страна.

По думите му в ОАЕ пребивават много хора, особено от бившите социалистически републики, които са издирвани дори с червена бюлетина.

"Но не си мислете, че този процес е кратък", предупреди Керемедчиев.

"Отношенията между ОАЕ и България се подобриха през последните години, имаме и посолство и това може да задейства процеса", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

шо па не?

преди 4 години

да се командирова нашият Прокурор вероятно е непроблемно и там на место да им покаже в донесени 3-4 голями сандъка какви незаконно придобити златни арт експонати се е здобил и да им пошепне че както у нас е въртял златото,у них още по-тека че да га заврътка и умело да пренесе до София 7-8 сандъка с новите Божкови вече арабски златни експонати.Е те тогава да го видиме тоьо Божката.Сичкото му злато у София и връз него седнали Боко и прокурорът ни и клатят чифт белезници и една пижамена премяна.

24

Анонимен

преди 4 години

Гешев, кво стана бе? Нали всичко беше в кърпа вързано?

23

Активист на БСП

преди 4 години

Въобще няма да се реши !!! И го знаете...

fallback