Снимка: архив, БулФото
fallback

Приключи проверката по случая с командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

В доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС, не се съдържа предложение за налагане на административно наказание на генерал-майор Стойков.

Oще по темата
Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната, като публикуваха доклада.

Проверката беше извършена по нареждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с изнесената публично информация, относно проверка на КПКОНПИ за командира на ВВС.

Прокуратурата разпространи запис от предполагаем разговор между Стойков и президента Румен Радев по разследване на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) срещу държавния глава. От разговора се предполага, че Стойков може да е възпрепятствал разследването.

От доклада на Боцев става ясно, че през май КПКОНПИ иска допълнителни документи по разследването, защото смята, че не е получила всички след исканията си през април. Те са изпратени допълнително.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

не е ясно

преди 4 години

Шефът на ВВС е дал исканите от него документи, обаче Деса Радева все така не е разследвана за жилища, които е ползвала и за двете заплати, кожито е получамвала. Не трябва да има и сянка от съмнение върху съпругата на президента или ако има съмнение, както е в случая - да има разследване и Деса да си понесе последиците. Радев отдавна е за импийчмънт.

62

не е достатъчно

преди 4 години

Добре, оБаче нали чухте по ТВ от устата на съдия - корумпираност не се установява с проверка, а с разследване. Къде е разследването срещу Стойков и срещу Руман Радев? Срещу Деса Радева? Това, че Стойков е представил исканите от него дакументи, не означава, че е представил ВСИЧКИ документи. Може да има неща, които КОНПИ не зцнае и които едно разследване ще установи.

61

Анонимен

преди 4 години

СРС:- Митко ша упраиш ли рабоатата ?- Тъй верно гусин генерал !- Митко, обяви назначението на секретарката ми за военна тайна !- Тъй верно гусин генерал !

fallback