Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Четвърта степен за риск е обявена като предупреждение към българските граждани да не пътуват до Китай. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева след съвещание при премиера Бойко Борисов.

Oще по темата
Няма как да забраним на българските граждани да пътуват до Китай. Молим ги обаче да осъзнаят високата опасност от разпространение на коронавируса и да не пътуват дотам поне в следващите няколко седмици, докато светът не намери решение на проблема, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Oще днес ще затегнем мерките за контрол, така че хората да са сигурни, че правим всичко възможно. Рискът в момента е много голям, обяви премиерът.

В съвещанието при него участваха още министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов, както и представители на компетентните органи, които следят ситуацията с коронавируса.

Участниците в съвещанието са набелязали редица мерки за опазване на здравето на българските граждани.

Има готовност за обявяване на пета степен на риск другата седмица, която означава забрана за пътуване до Китай.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

???

преди 4 години

Питам се: Кога наш боко лъже? - преди 3-4 дни казваше, че няма никаква опасност, а днес пък била голяма опасността... Или пак така го е изкомандорил големиьот брат!?

65

Анонимен

преди 4 години

Веднага почвам да не пътувам за Китай!

64

до 74

преди 4 години

Човек посети си доктора да ти смени хапчетата, тия не работят. По германските медии съобщават че вируса не е така опасен колкото го раздуват, има жертви но са предимно стари хора които са имали или имат друго тежко заболяване. Много малък бил риска да се развие в Европа, за да се нарече опасен. От грип умират годишно много повече. В България го има този вирус във всяка медия и вестник, все едно е животозастрашаващ за населението, политиците са по-опасни те убиват целогодишно много повече...

fallback