Снимка: БГНЕС
fallback

Бизнесменът Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства, съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Има задържано още едно лице с него, към момента не е потвърдена самоличноста му, посочи главният прокурор.


Той уточни, че още няма писмено потвърждение за задържането на бизнесмена.
Oще по темата


"Имаме информация, че Васил Божков е задържан. Това е в резултат на добрата работа на българската прокуратура, МВР, българското външно министерство и не на последно място на българските служби за сигурност", заяви главният прокурор на страната.

Заедно с бизнесмена има и втори задържан от издирваните за организирана престъпна група.

"Има предположения за втория задържан, той е един от обвиняемите, който се издирва с европейска заповед за арест", заяви Иван Гешев.

"Това е неофициална информация, но това ще се потвърди, когато получим официален документ от ОАЕ. След като се потвърди ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България", заяви главният прокурор.

Главният прокурор заяви, че връщането на Божков зависи от процедурата в Обединените арабски емирства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

345

Анонимен

преди 4 години

До Петър ГерговПравилно!! Всички на пангара!! Ще ми се правят на демократи, я!!

344

Анонимен

преди 4 години

До АниА така, скъпа, дайте ми ги *** - ще ги .... веднага, за какво да си хабим времето за съд и присъди?! То и без това такова време е дошло. Само кажете как да ги различаваме? Не, няма нужда - който не ни харесва - явно е *** и е за ....

343

Факт

преди 4 години

Задържали са Божков в ...... най-големия бардак на ОАЕ , с пура в ръка и с 4 фльорци от двете му страни. Божков казал : " Тези *** тикви в България ще ми пръднат на пурата ! " . Някой мисли ли си , че ще видим Божков в затвора ? Едва ли ! Та тук е България ! Всички съдии са на хранилка на богаташте тук !!!!!! Докато не изметем цялата съдийска общност , до един , и не ги заменим с нови съдии , никога няма да имаме държавата си нормална !!!

fallback