Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бебе почина в монтанска болница само два дни след раждането си. Медиците казват на семейството, че причината за внезапната смърт е сърдечна недостатъчност. Според родителите обаче става въпрос за лекарска небрежност.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна със семейството на починалото дете във врачанското село Лютаджик.

"На 23 януари родих, акушерките са показали детето на мъжа ми и на бабата. На мен бебето ми го показаха на другия ден, защото не бях в добро състояние, родих секцио. Бебето си беше нормално, казаха, че се е родило 3,500 кг и 50 см. Изплакало си е, всичко е било наред. На втория ден ми донасят бебето за 15-20 минути. Ръчичката му беше ледено студена и трептеше. Попитах защо трепери, казаха ми, че това е нормално", разказа майката на починалото бебе.

Вечерта Изабела отива отново да види бебето си, което обаче повръща, след като е било нахранено. Майката вика акушерката, която по думите ѝ не се отзовава веднага, а след това казала, че е нормално да повърне.

"Разбрах за смъртта на детето в събота сутринта. Дойдоха и ми казаха: "Вие знаете ли, че детето ви от снощи не е добре?". Казах, че никой не ме е уведомил, нито близките ми. Казаха ми, че детето е в много лошо състояние", сподели още Изабела.

В епикризата пише, че детето е родено след спешно секцио от жена с проследявана бременност. След раждането детето е с добра КПА, добър мускулен статус, двигателна активност и реактивност. Ритмична сърдечна дейност с ясни сърдечни тонове, добра вариабилност на сърдечната чистота.

"И в един момент нашето дете го няма", каза Анелия, която е роднина на младото семейство.

Бащата на починалото бебе - Петър, също потвърди, че никой от семейството не е бил уведомен за състоянието на новороденото. Всички разбрали от самата родилка, че бебето се е влошило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 4 години

До до Само да напомня..По-спокойно, друже. Ако запазите спокойствие, може би ще успеете да схванете простата истина, че ваксините оказват плодотворно влияние върху общото здравословно състояние на едно дете. А жалещите се анонимници, които безсрамно посочиха като престъпник името на един от най-добрите софийски педиатри, са най-обикновени еко-антиваксъри..Е, това е системата, по която някои лекуват гузната си съвест. Лекарите, както винаги, са на разположение - и за бой, и за оплаквания!

55

рускиня

преди 4 години

виждам че вече има минусите. Но още спомням спиктакъла на Цветан Цветанов с бебето удавено в кофа. Каква омраза се изля на лекари, и после какво се оказа. А Цветанов заместа да бъде наказан за клевета , натрупал политически дивиденти и се изниза като червей. Преди да има аутопсия - нямаме право да раздаваме правосъдието

54

рускиня

преди 4 години

Може би ще изглеждам цинична, но това семейство въобще не изглежда убито от трагедия. Те са настървени, с много ясно излагане на мисъл. И само как се наредили - баби ,лели , шуреи, щуренайки - като народен хор. Нито в майка, нито в бащата, нито в роднина - говолител, не съм забелязала скръб. Много се извинявам,но някак изглежда странно и неприятно този спектакъл. Отново публични обвинения към лекари от хора без доказателства.

fallback