Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Комисията по хазарта трябва да определи базовата основа, на която се изчисляват таксите. Тази база трябва да е по решение на комисията", каза за "България сутрин" бившият председател на Комисията по хазарта Димитър Терзиев.
Oще по темата


По думите му няма противоречие задачите да вървят в комплект, държавата трябвало да спази мерките и да ограничава хазартната зависимост сред младите хора. Нямало пречка част от приходите да отиват за спорт и образование.

"Първо трябва да завърши проверката, защото в крайния доклад трябва да се посочи причината за дефицита за тези над 210 млн. лева", посочи събеседникът в студиото.

Въпросът опирал и до това дали и какви проверки са правени в хазартните оператори.

"При положение, че сега има работещи бизнеси, мисля, че е крайна мярка закриването им. Чисто законово всичко сега работи добре, но Законът за хазарта, приет през 2012 година, трябва да се промени, защото има динамика и доста неща са се променили", каза още той.

Пред Bulgaria ON AIR Борис Ячев от НФСБ посочи, че ставало дума за нормална практика, за ограничение, което е частично. Важно било въвждането на задължително лицензиране, както и продажбата на билети да не се случва близо до училища.

"Парите няма да се ползват само от спортното министерство, но и от това на образованието, ще се изграждат спортни зали. Има направени предварителни разчети. Не вземаме страна относно бизнеса, заемаме страната на държавата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Когато прохождаше този бизнес 2014 оборота е бил 5 милиона и тогава не е имало защо да го рънчат ама сега е 300 милиона!Щом е разработен дай да го вземем

16

Анонимен

преди 4 години

Божкав толкова се разтревожи, че обяви на комисията по хазарта: "Непротивоконституционствувателствувайте!"

15

Анонимен

преди 4 години

пичуе, забранете хазарта ве, до нищо добро не води освен до пълни джобове за собствениците и по-празни за обикновените хора

fallback